Resa till Sri Lanka

Resa till Sri Lanka

Resa till Sri Lanka

Resa till Sri Lanka

Resa till Sri Lanka

Resa till Sri Lanka

Resa till Sri Lanka

Resa till Sri Lanka

Resa till Sri Lanka

Resa till Sri Lanka

Resa till äventyrsrika Sri Lanka med dagar för sol och bad

Följ med på vår spännande resa till Sri Lanka som tar oss från huvudstaden Colombo till inlandets teplantager och överväldigande kulturarv. Vi bestiger det spektakulära Lejonets berg i Sigiriya, upplever urgamla städer och vackra teplantager, vi besöker elefanter och den kungliga botaniska trädgården och mycket mycket mer. Resan avslutas i Waskaduwa med härliga dagar vid Indiska oceanen.

Pris från: 16 900 SEK

Avresa: Varje vecka

Reseprogrammet i korthet

  • Dag 1. Skandinavien – Colombo
  • Dag 2. Ankomst Colombo – Dambulla (klipptemplet i Dambulla)
  • Dag 3. Dambulla/Sigiriya/Habarana (heldagsutflykt till de heliga städerna Anuradhapura och Mihintale; Buddhismens vagga spå Sri Lanka) 
  • Dag 4. Dambulla/Sigiriya/Habarana (heldagsutflykt till Lejonklippan och medeltidstaden Polonnaruwa)
  • Dag 5. Dambulla/Sigiriya/Habarana (elefantupplevelse) – Matale (Matale Spice Plantation, batikfärgningsfabrik) – Kandy (Kandytemplet med Buddhas tandrelik)
  • Dag 6. Kandy (The Royal Botanical Garden i Peredeniya och ett hantverkscenter i Kandy)
  • Dag 7. Kandy – Giragama (Teodling och tefabrik) – Waskaduwa/Wadduwa
  • Dag 8-11. Waskaduwa/Wadduwa - Sol & bad
  • Dag 12. Waskaduwa/Wadduwa – Colombo – Skandinavien

Kontakta mig

Dag 1. Skandinavien – Colombo

Avresa från Skandinavien med ankomst tidigt nästa morgon till Colombo på Sri Lanka. (Måltid på flyget ingår)

Dag 2. Ankomst Colombo – Dambulla (klipptemplet i Dambulla)

Vi ankommer till flygplatsen i Colombo och tar oss igenom tull och passkontroll för att sedan hämta vårt bagage. När vi går ut från ankomsthallen möts vi strax utanför utgången av vår representant som skall ta oss till vårt hotell i Dambulla. Resan är ca 175 km och tar ungefär 4 timmar. Vi reser från Colombo i nordostlig riktning in mot öns centrala delar. På vägen, innan vi kommer fram stannar vi och besöker det spännande klipptemplet i Dambulla. Detta klipptempel är 2000 år gammalt och innehåller den mest fantastiska samling av Buddhabilder på hela Sri Lanka. Väggarna är täckta med bilder och illustrationer av Buddha under hans olika reinkarnationer och en hel del historiska händelser tas upp. Vi kör så småningom den sista sträckan till vårt hotell i Dambulla/Sigiriya/Habarana där vi checkar in och sedan har resten av dagen på egen hand.

Dag 3. Dambulla/Sigiriya/Habarana (heldagsutflykt till de heliga städerna Anuradhapura och Mihintale; Buddhismens vagga spå Sri Lanka)

Efter frukost på hotellet hämtas vi av vår guide som idag skall ta oss på en utflykt till de heliga städerna Anuradhapura och Mihintale. Vi kör först till Anuradhapura och besöker här den heliga gamla staden. Anuradhapura var huvudstaden i det första kungariket på ön och var huvudstad i över 1400 år. Under sin storhetstid bredde staden ut sig över ett 52 kvadratkilometer stort område och hade för sin tid en mycket stor befolkning. Vi njuter synen av vackra byggnader, skulpturer och bilder som vittnar om Sri Lankas stora kulturarv. Här finns även ett antal anlagda sjöar och ett av världens äldsta träd som ska ha planterats år 288 f.Kr. Platsen är en av åtta platser på Sri Lanka som av Unesco betraktas som världsarv. Under dagen besöker vi också det Arkeologiska museet i staden och vi beger oss så småningom vidare till en annan helig plats; Mihintale. Mihintale anses vara Buddhismens vagga på Sri Lanka och är egentligen en stor klippa beströdd med en mängd helgedomar. En fem meter bred trappa med 1840 steg leder till toppen där man har en fantastisk utsikt över den omgivande landsbygden. Platsen är idag ett pilgrimsmål för många buddhister både i och utanför Sri Lanka. Vi återvänder slutligen till hotellet i Dambulla/Sigiriya/Habarana och har kvällen på egen hand. (Frukost ingår)

Dag 4. Dambulla/Sigiriya/Habarana (heldagsutflykt till Lejonklippan och medeltidstaden Polonnaruwa)

Vi äter frukost på hotellet och beger oss sedan ut på dagens tur som först tar oss till den mäktiga Lejonklippan i Sigiriyas buskiga djungel strax utanför staden. Klippan som står 200 meter hög mitt i landskapet är verkligen ett mycket speciellt kännetecken och kanske den mest minnesvärda platsen på Sri Lanka. ”Lejonets berg”, som är betydelsen av namnet Sigiriya, är känt sedan gamla tider som ett eremitage för buddhistiska munkar. På klippan upplever vi ett välplanerat klosterkomplex med grottempel, pooler och dammar. Här finns också Asiens äldsta levande trädgårdlandskap med terrasser, bevattningsdammar och vackra vattenodlingar. Idag är Sigiriya mest känt för sina fresker som finns i nischer i berget samt Lejontrappan och den så kallade spegelväggen. Vi fortsätter så småningom dagens utflykt till Polonnaruwa som ligger ungefär två timmars körning från Sigiriya. Polonnaruwa blev huvudstad i kungariket efter Anuradhapuras fall på 1100-talet och är därför känd som landets medeltida huvudstad. Här finns ruiner efter några av landets mästerverk av buddhistisk skulpturtradition och imponerande arkitektur som låg långt före sin tid. Mest enastående är Gal Vihara templet med tre gigantiska Buddhastatyer som är uthuggna ur en och samma klippa och Parakrama Samudra som är en konstgjord vattenreservoar som täcker hela 23 kvadratkilometer. Efter besöket återvänder vi till vårt hotell i Dambulla/Sigiriya/Habarana. (Frukost ingår)

Dag 5. Dambulla/Sigiriya/Habarana (elefantupplevelse) – Matale (Matale Spice Plantation, batikfärgningsfabrik) – Kandy (Kandytemplet med Buddhas tandrelik)

När vi har ätit frukost är det dags att checka ut från hotellet och resan fortsätter nu till den pittoreska byn Kap-Ela i Kandalama där vi får träffa några av Sri Lankas majestätiska elefanter. De flesta tama elefanter i Sri Lanka utnyttjas för bland annat ridturer för turister, och organisationen i Kap-Ela tar starkt avstånd från detta och erbjuder istället en unik möjlighet att komma djuren nära inpå utan att besvära dem. Vi tar oss med katamaraner till den plats där elefanterna badar, och vi får här hjälpa till att skrubba dom med hjälp av bland annat kokosnötskal. Efter elefanten fått sitt bad, sin massage och en massa god frukt är det dags att säga farväl, och hoppa upp på en av byns traktorer för att ta oss tillbaka.

Kryddor har sedan länge varit en viktig exportvara för Sri Lanka och på vägen besöker vi privatägda Matale Spice Plantation, en plats full av spännande dofter. Kryddor odlas på Sri Lanka mestadels i privata trädgårdar och förädlas i små hemindustrier. Kryddor används inte bara till smaksättning i mat utan man använder dem också i mediciner och kosmetika. I Matale Spice Plantation blandas dofterna av bland annat kanel, ingefära, chili, vanilj och kardemumma. Vi bjuds här på en smakrik traditionell curryrätt. I Matale besöker vi också en batikfärgningsfabrik. Batik är den urgamla konsten att måla på tyg och idag är Sri Lanka världsledande när det gäller batikdesign. Batikproducenter erbjuder allt från vackra enkla enfärgade mönster till mångfärgade detaljrika mästerverk. Vi får steg för steg uppleva hur batikfärgningsprocessen går till. Mitt på dagen når vi slutligen Kandy. Vi besöker först Kandytemplet som är en mycket känd attraktion i staden då det här sägs finnas en tandrelik från självaste Buddha. Pujaceremonier (thavava) hålls varje morgon, middag och kväll till ära för Buddhas tand och pilgrimsbesökare får möjlighet att beskåda skrinet där tanden sägs vara förvarad. Att beskåda denna procession, ackompanjerad av traditionella trummor, är nästan ett måste när man befinner sig i Kandy. På kvällen får vi en inblick i den rika och vibrerande kulturen genom att se en lokal kulturshow med förtrollande musik och trummor. Vi körs sedan till vårt hotell där vi checkar in för övernattning. (Frukost ingår)

Dag 6. Kandy (The Royal Botanical Garden i Peredeniya och ett hantverkscenter i Kandy)

Vi äter frukost på hotellet och har morgonen att spendera på egen hand. På eftermiddagen kör vi vidare till Peradeniya där vi besöker den kungliga botaniska trädgården. The Royal Botanical Garden grundlades år 1821 och täcker ett 56 hektar stort område, vackert beläget i en loop i Mahawelifloden – Sri Lankas längsta flod. Trädgårdens ursprungliga syfte var att testa och acklimatisera växter för kommersiellt bruk i Sri Lanka vilket har resulterat i att här idag finns en av de största samlingarna i världen av växter från subtropiska klimat. Vi återvänder så småningom till Kandy och har på kvällen möjlighet att besöka ett hantverkscenter och ädelstensmuseet. Övernattning i Kandy. (Frukost ingår)

Dag 7. Kandy – Giragama (Teodling och tefabrik) – Waskaduwa/Wadduwa

Vi äter frukost på hotellet och besöker sedan The Tea Estate & Tea Factory. Ceylonte anses vara det bästa teet i världen, klimatet på Sri Lanka är ypperligt för att odla och producera te med stor variation av smaknyanser och av absolut högsta kvalitet. Odlingen och framställningen av te är idag en högteknologisk process med stort kunnande där Sri Lanka är absolut världsledande. Vi får här uppleva hur denna process går till, från teplockning till provsmakning av en färdig kopp te. Vi fortsätter sedan till Waskaduwa/Wadduwa vid kusten på sydvästra Sri Lanka där vi avslutar resan med några härliga dagar sol & bad och vi kan i lugn och ro smälta alla intryck från resan. Väl framme checkar vi in på vårt hotell och har sedan resten av dagen på egen hand. (Frukost ingår)

Dag 8-11. Waskaduwa/Wadduwa - Sol & bad

Dagarna spenderas på egen hand. (Frukost ingår alla dagar)

Dag 12. Waskaduwa/Wadduwa – Colombo – Skandinavien

Det är dags att ta farväl av detta fantastiska land. Vi checkar ut från hotellet och det blir transfer till flygplatsen i Colombo för flyg hem till Skandinavien. (Frukost ingår liksom måltid på flyget)

Tillval

Avbeställningsskydd

Kan köpas till vid bokning och kostar 6% utav resans totalpris.

Enkelrum

Kan bokas mot tillägg.

Andra utflykter

Även andra utflykter som inte ingår i programmet kan förbokas.

Extra dagar sol & bad

Denna resa kan förlängas med extra dagar med sol & bad. För mer information, vänligen kontakta oss.

Det finns inga hotell kopplade till denna resa just nu.

Det finns inga filmer kopplade hit just nu.

Begär offert