Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Resa till spännande Sri Lanka

På denna spännande resa till Sri Lanka besöker vi många av landets historiska platser såsom Polonnaruwa, Dambulla och Sigiriya innan vi tar oss genom de vackra landskapen söderut för att njuta av omgivningarna i Kandy och Nuwara Eliya. Under denna upplevelserika resa till Sri Lanka blandas både fascinerande historia, kultur och natur.

Resan kan med fördel förlängas med sol och bad i t.ex Negombo.

Pris från: 14 500 SEK

Avresa: Varje vecka

Reseprogrammet i korthet

  • Dag 1. Skandinavien – Colombo
  • Dag 2. Ankomst Colombo – Negombo/Chilaw/Wattala
  • Dag 3. Negombo/Chilaw/Wattala – Polonnaruwa (Polonnaruwas ruiner) – Sigiriya
  • Dag 4. Sigiriya (Sigiriya klipp-palats)
  • Dag 5. Sigiriya – Dambulla (Dambulla klipptempel) – Matale (kryddodling) – Kandy (dansshow)
  • Dag 6. Kandy – Pinnawela (Elefanthem) – Kandy (kort stadstur) – Peredeniya (The Royal Botanical Garden) – Kandy
  • Dag 7. Kandy (Kandytemplet med Buddhas tandrelik) – Nuwara Eliya (teodling och tefabrik)
  • Dag 8. Nuwara Eliya – Colombo (stadsrundtur)
  • Dag 9. Colombo – Skandinavien

Kontakta mig

Dag 1. Skandinavien – Colombo

Avresa från Skandinavien med ankomst tidigt nästa morgon till Colombo på Sri Lanka. (Måltid på flyget ingår)

Dag 2. Ankomst Colombo – Negombo/Chilaw/Wattala

Vi ankommer till flygplatsen i Colombo och tar oss igenom tull och passkontroll för att sedan hämta vårt bagage. När vi går ut från ankomsthallen möts vi strax utanför utgången av vår representant som ska ta oss till vårt hotell i Negombo där vi checkar vi in och har resten av dagen att vila upp oss.

Dag 3. Negombo/Chilaw/Wattala – Polonnaruwa (Polonnaruwas ruiner) – Sigiriya

Efter en lugn frukost beger vi oss mot Polonnaruwa som ligger ungefär fyra timmars körning från Negombo. Polonnaruwa blev huvudstad i kungariket efter Anuradhapuras fall på 1100-talet och är därför känd som landets medeltida huvudstad. Från den höga statyn som tros vara av kung Parakramabahu till den kända vattenreservoaren Parakrama Samudraya finns här massor av arkeologiska skatter samlade på en och samma plats. Efter besöket kör vi till vårt hotell i Sigiriya där resten av dagen spenderas på egen hand. (Frukost ingår)

Dag 4. Sigiriya (Sigiriya klipp-palats)

Efter frukost kör vi till det berömda klipp-palatset. När vi anländer klättrar vi upp för branta stentrappor för att nå fram till toppen och det dramatiska klipptemplet i Sigirya, en kvarlämning från det forntida kungadömet Kasyapa. Bland annat får vi se resterna av 4 inomhuspooler som användes av Kungens älskarinnor. Det omgivande regnskogslandskapet är vildvuxet och utsikten hisnande vacker. Spegelväggarna på Sigiriya-berget visar fortfarande de världsberömda freskerna av kungens älskarinnor, som härstammade från alla delar av världen. Efter besöket återvänder vi till vårt hotell i Sigiriya/Dambulla och har eftermiddagen att spendera på egen hand. (Frukost ingår)

Dag 5. Sigiriya – Dambulla (Dambulla klipptempel) – Matale (kryddodling) – Kandy (dansshow)

När vi har ätit frukost är det dags att checka ut från hotellet och resan fortsätter nu söderut till staden Kandy som ligger nästan mitt på ön. På vägen besöker vi det spännande grottemplet i Dambulla. Detta klipptempel är 2000 år gammalt och innehåller den mest fantastiska samlingen av Buddhabilder på hela Sri Lanka. Väggarna är täckta med bilder och illustrationer av Buddha under hans olika reinkarnationer och en hel del historiska händelser tas upp. Vi fortsätter resan mot Matale, där vi besöker en lokal kryddodling. Kryddorna används inte bara till smaksättning i mat utan man använder dem också i mediciner och kosmetika och vi lär oss mer om tillverkningen och användningsområdena och kan vandra bland kryddträdgårdarna och insupa naturen och dofterna. Senare på dagen når vi slutligen Kandy och på kvällen får vi en inblick i den rika och vibrerande kulturen genom att se en lokal kulturshow med förtrollande musik och dans. Övernattning på hotell i Kandy. (Frukost ingår)

Dag 6. Kandy – Pinnawela (Elefanthem) – Kandy (kort stadstur) – Peredeniya (The Royal Botanical Garden) – Kandy

Vi äter frukost på hotellet och börjar dagen med ett besök på ett elefanthem i Pinnawela, som inleddes 1975 för att främja vård av de övergivna och föräldralösa babyelefanterna. Dessa stora men ändå mjuka varelser matas och badas av sina mänskliga fosterföräldrar. Två gånger om dagen leds besättningen till floden i närheten för att bada. Vi är välkomna att följa med och interagera med denna stora hjord av tama elefanter. Babyelefanterna matas med en mjölk av sin vårdnadshavare som även ser till att djuren får en bra uppväxt. Senare under dagen beger vi oss ut på en liten rundtur i Kandy. Vi besöker här bland annat bazaaren, ett konst- och hantverkscenter och ett ädelstensmuseum. Vi kör sedan vidare till Peradeniya där vi besöker den kungliga botaniska trädgården. The Royal Botanical Garden grundlades år 1821 och täcker ett 56 hektar stort område, vackert beläget i en loop i Mahawelifloden – Sri Lankas längsta flod. Trädgårdens ursprungliga syfte var att testa och acklimatisera växter för kommersiellt bruk i Sri Lanka vilket har resulterat i att här idag finns en av de största samlingarna i världen av växter från subtropiska klimat. Övernattning på hotell i Kandy. (Frukost ingår)

Dag 7. Kandy (Kandytemplet med Buddhas tandrelik) – Nuwara Eliya (teodling och tefabrik)

Vi äter frukost på hotellet, checkar ut och innan vi lämnar Kandy besöker vi Kandytemplet som är en mycket känd attraktion i staden då det här sägs finnas en tandrelik från självaste Buddha. Vi besöker sedan en teodling och tefabrik längs den vackra vägen till Nuwara Eliya. Ceylonte anses vara det bästa teet i världen. Klimatet på Sri Lanka är ypperligt för att odla och producera te med stor variation av smaknyanser och av absolut högsta kvalitet. Odlingen och framställningen av te är idag en högteknologisk process med stort kunnande där Sri Lanka är absolut världsledande. Vi får här uppleva hur denna process går till, från teplockning till provsmakning av en färdig kopp te. Nuwara Eliya är tack vare den slående vackra utsikten och bergsklimatet en av de mest populära orterna i Sri Lanka, och hjärtat för teproduktionen i Sri Lanka. Orten är också känd som ”Little England” då det tidigare var den plats där rika engelsmän levde. Vi spenderar natten på hotell i Nuwara Eliya. (Frukost ingår)

Dag 8. Nuwara Eliya – Colombo (stadsrundtur)

Efter frukosten kör vi vidare genom det vackra landskapet, vi kör i ca 5 timmar innan vi kommer fram till Colombo. Här gör vi en stadstur där vi besöker både ett buddhisttempel och ett hinduiskt tempel. Vi besöker den färgrika marknaden Pettah där försäljarna säljer både mat, kläder och souvenirer. Vi får också bland annat se det höga “Colombo Lotus Tower”, grönområdet Galle Face Green och Independence Square. Vi övernattar i Colombo. (Frukost ingår)

Dag 9. Colombo – Skandinavien

Det är dags att ta farväl av detta fantastiska land. Vi checkar ut från hotellet och det blir transfer till flygplatsen för flyg hem till Skandinavien. (Frukost ingår liksom måltid på flyget)

Tillval

Avbeställningsskydd

Kan köpas till vid bokning och kostar 6% utav resans totalpris.

Andra utflykter

Även andra utflykter som inte ingår i programmet kan förbokas.

Enkelrum

Kan bokas mot tillägg.

Extra dagar sol & bad

Denna resa kan förlängas med extra dagar med sol & bad. För mer information, vänligen kontakta oss.

Det finns inga hotell kopplade till denna resa just nu.

Det finns inga filmer kopplade hit just nu.

Begär offert