Bild
Resa till Sri Lanka

Resa till Sri Lanka

Bild
Bild
Upplev Sri Lanka med Orientenresor

Upplev Sri Lanka med Orientenresor

Bild

Upplev Sri Lanka med sol & bad

Upplev fantastiska Sri Lanka på denna resa med bland annat jeepsafari i Minneriya Nationalpark där vi kan se enorma hjordar av elefanter, besök till Sigiriya och Dambulla och slutligen dagar för avkoppling med sol & bad på västkusten.

Resan kan med fördel förlängas med extra dagar sol & bad.

Pris från: 14 500 SEK

Avresa: Varje vecka

Reseprogrammet i korthet

  • Dag 1. Skandinavien – Colombo
  • Dag 2. Ankomst Colombo – Dambulla/Sigiriya
  • Dag 3. Dambulla – Sigiriya (Sigiriya klipp-palats, Minneriya nationalpark)
  • Dag 4. Sigiriya – Dambulla (Dambulla klipptempel) – Matale (kryddodling) – Kandy (kort stadstur, dansshow)
  • Dag 5. Kandy (Kandytemplet med Buddhas tandrelik, the Royal Botanical Garden i Peredeniya) – Waskaduwa/Wadduwa
  • Dag 6-7. Waskaduwa/Wadduwa (sol och bad på egen hand)
  • Dag 8. Waskaduwa/Wadduwa – Skandinavien

     

Kontakta mig

Dag 1. Skandinavien – Colombo

Avresa från Skandinavien med ankomst tidigt nästa morgon till Colombo på Sri Lanka. (Måltid på flyget ingår)

Dag 2. Ankomst Colombo – Dambulla/Sigiriya

Vi ankommer till flygplatsen i Colombo och tar oss igenom tull och passkontroll för att sedan hämta vårt bagage. När vi går ut från ankomsthallen möts vi strax utanför utgången av vår representant som ska ta oss till vårt hotell i Dambulla/Sigiriya, ca 3 timmars körning från Colombo, här checkar vi in på vårt hotell och har resten av dagen på egen hand.

Dag 3. Dambulla – Sigiriya (Sigiriya klipp-palats, Minneriya nationalpark)

Efter frukost checkar vi ut och kör mot Sigiriya och det berömda klipp-palatset. När vi anländer klättrar vi upp för branta stentrappor för att nå fram till toppen och det dramatiska klipptemplet i Sigirya, en kvarlämning från det forntida kungadömet Kasyapa. Bland annat får vi se resterna av 4 inomhuspooler som användes av Kungens älskarinnor. Det omgivande regnskogslandskapet är vildvuxet och utsikten hisnande vacker. Spegelväggarna på Sigiriya-berget visar fortfarande de världsberömda freskerna av kungens älskarinnor, som härstammade från alla delar av världen.

På eftermiddagen fortsätter vi turen till Minneriya nationalpark där huvudattraktionen är stora hjordar av vilda elefanter. Det är inte ovanligt att vi får se uppåt 300 elefanter samlas och de vilda ungarna springer runt och leker omkring de äldres elefanternas ben. Minneriya-reservoaren är även en viktig livsmiljö för stora vattenfåglar som olika sorter av storkar och pelikaner. Det är även en viktig plast för flyttfåglar. Efter besöken återvänder vi till vårt hotell i Sigiriya/Dambulla. (Frukost ingår)

Dag 4. Sigiriya – Dambulla (Dambulla klipptempel) – Matale (kryddodling) – Kandy (kort stadstur, dansshow)

När vi har ätit frukost är det dags att checka ut från hotellet och resan fortsätter nu söderut till staden Kandy som ligger nästan mitt på ön. På vägen besöker vi det spännande grottemplet i Dambulla. Detta klipptempel är 2000 år gammalt och innehåller den mest fantastiska samlingen av Buddhabilder på hela Sri Lanka. Väggarna är täckta med bilder och illustrationer av Buddha under hans olika reinkarnationer och en hel del historiska händelser tas upp. Vi fortsätter resan mot Matale, där vi besöker en lokal kryddodling. Kryddorna används inte bara till smaksättning i mat utan man använder dem också i mediciner och kosmetika och vi lär oss mer om tillverkningen och användningsområdena och kan vandra bland kryddträdgårdarna och insupa naturen och dofterna. Senare på dagen når vi slutligen Kandy och beger oss ut på en liten rundtur. Vi besöker här bland annat bazaaren, ett konst- och hantverkscenter och ett ädelstensmuseum. På kvällen får vi en inblick i den rika och vibrerande kulturen genom att se en lokal kulturshow med förtrollande musik och dans. Vi körs sedan till vårt hotell där vi checkar in för övernattning. (Frukost ingår)

Dag 5. Kandy (Kandytemplet med Buddhas tandrelik, the Royal Botanical Garden i Peredeniya) – Waskaduwa/Wadduwa

Efter frukost besöker vi först Kandytemplet som är en mycket känd attraktion i staden då det här sägs finnas en tandrelik från självaste Buddha. Vi kör sedan vidare till Peradeniya där vi besöker den kungliga botaniska trädgården. The Royal Botanical Garden grundlades år 1821 och täcker ett 56 hektar stort område, vackert beläget i en loop i Mahawelifloden – Sri Lankas längsta flod. Trädgårdens ursprungliga syfte var att testa och acklimatisera växter för kommersiellt bruk i Sri Lanka, vilket har resulterat i att här idag finns en av de största samlingarna i världen av växter från subtropiska klimat. Missa här inte att gå förbi orkidéhuset och det enorma fikonträdet från Java. Vi kör så småningom till strandparadiset Waskaduwa/Wadduwa som också ligger i den sydvästra delen av landet. Här finns några av landets vackraste stränder och förutom sol och bad finns även möjlighet att ägna sig åt vattensporter. (Frukost ingår)

Dag 6-7. Waskaduwa/Wadduwa (sol och bad på egen hand)

Dagarna spenderas på egen hand. (Frukost ingår)

Dag 8. Waskaduwa/Wadduwa – Skandinavien

Det är dags att ta farväl av detta fantastiska land. Vi checkar ut från hotellet och det blir transfer till flygplatsen i Colombo för flyg hem till Skandinavien. (Frukost ingår liksom måltid på flyget)

Tillval

Avbeställningsskydd

Kan köpas till vid bokning och kostar 6% utav resans totalpris.

Andra utflykter

Även andra utflykter som inte ingår i programmet kan förbokas.

Enkelrum

Kan bokas mot tillägg.

Extra dagar sol & bad

Denna resa kan förlängas med extra dagar med sol & bad. För mer information, vänligen kontakta oss.

Det finns inga hotell kopplade till denna resa just nu.

Det finns inga filmer kopplade hit just nu.

Begär offert