Bild

Vandring och naturresa till Sri Lanka med dagar för sol & bad vid sydkusten

Sinharajareservatet är en av de mest frodiga regnskogarna i världen. På en äventyrlig exkursion till detta UNESCOs världsarv låter vi oss begeistras av flora och fauna specifik för Sri Lanka.  Ännu större chans att se vilda djur har vi i någon av de nationalparker vi besöker på vår vandring och naturresa i Sri Lanka. Här finns srilankesiska elefanter, sjakaler, björnar och oräkneliga fågelarter. Vi tar oss upp i bergen till den hisnande utsikten från den pittoreska byn Ella, som fungerar som utgångspunkt för vandringsexpeditioner. I staden Kandy har vi möjlighet att beskåda en helig ceremoni för Buddhas tand! Vår guide kommer vidare att berätta för oss om Sri Lankas rika historia under våra utflykter till flertalet orter och tempel. Landet är känt för sina kryddor och vi kommer förstås även att besöka en örtträdgård där vi insuper en palett av dofter. Intrycken bearbetas slutligen på en paradisstrand vid kusten.

Pris från: 19 300 SEK

Avresa: Varje vecka

Reseprogrammet i korthet

 • Dag 1. Skandinavien – Colombo
 • Dag 2. Colombo – Negombo
 • Dag 3. Negombo – Dambulla (klipptemplet i Dambulla) – Sigiriya (klipptemplet i Sigiriya) 
 • Dag 4. Sigirya/Dambulla/Habarana – Dambulla (naturvandring)– Minneriya nationalpark – Sigiriya/Dambulla/Habarana
 • Dag 5. Sigiriya/Habarana/Dambulla – Matale (Matale Spice Plantation) – Kandy (City tour) 
 • Dag 6. Kandy (tågresa) – Nuwara Eliya
 • Dag 7. Nuwara Eliya – Ella – Udawalawe (Nationalpark - Udawalawe Elephant Transit Home)
 • Dag 8. Udawalawe – Yala (safari)
 • Dag 9. Yala – Sinharaja (regnskogsreservat)
 • Dag 10. Sinharaja – Waskaduwa/Wadduwa 
 • Dag 11-12. Waskaduwa/Wadduwa (Sol & bad)
 • Dag 13. Waskaduwa/Wadduwa – Colombo – Skandinavien

Bästa reseperioden är mellan november och april

Kontakta mig

Dag 1. Skandinavien – Colombo

Avresa från Skandinavien med ankomst nästa dag till Colombo på Sri Lanka. (Måltid på flyget ingår)

Dag 2. Colombo – Negombo

Vi ankommer till flygplatsen i Colombo och tar oss igenom tull och passkontroll för att sedan hämta vårt bagage. När vi går ut från ankomsthallen möts vi strax utanför utgången av vår representant som ska ta oss till vårt hotell i Negombo, som ligger ca 30 minuter från Colombo. Vi vilar upp oss efter resan, t.ex. vid hotellets pool.

Dag 3. Negombo – Dambulla (klipptemplet i Dambulla) – Sigiriya (klipptemplet i Sigiriya)

Vi reser från Negombo in mot öns centrala delar. På vägen, innan vi kommer fram till Sigiriya, stannar vi och besöker det spännande klipptemplet i Dambulla. Detta klipptempel är 2000 år gammalt och innehåller den mest fantastiska samling av Buddhabilder på hela Sri Lanka. Väggarna är täckta med bilder och illustrationer av Buddha under hans olika reinkarnationer och en hel del historiska händelser tas upp. Vi kör därefter till Sigiriya och klättrar upp för branta stentrappor för att nå fram till toppen och det dramatiska klipptemplet, en kvarlämning från det forntida kungadömet Kassapa. Bland annat är ett par enorma lejontassar skulpterade i klippan. Det omgivande regnskogslandskapet är vildvuxet och utsikten hisnande vacker. Vi besöker även det intressanta muséet för att lära oss mer om denna plats. Vi kör så småningom den sista sträckan till vårt hotell i Sigiriya/Habarana/Dambulla där vi checkar in. (Frukost ingår)

Dag 4. Sigirya/Dambulla/Habarana – Dambulla (naturvandring)– Minneriya nationalpark – Sigiriya/Dambulla/Habarana

Efter frukost beger vi oss mot Dambulla, där vi under dagen tar oss ut på en vandring i byn som omges av en fantastisk natur. Här kan vi se bland annat se det rika fågellivet när vi tar oss fram antingen via fot eller på cykel. Vi ges också chansen att laga en god lunch tillsammans med en lokal familj på typiskt Sri Lankanskt vis som vi sedan avnjuter i det gröna.

Därefter fortsätter vi längre in i djungeln till Minneriya nationalpark som framför allt är en fristad för elefanter. I denna nationalpark kan vi hitta den största ansamlingen av elefanter i hela världen; man kan få uppleva horder om 700 elefanter åt gången. Här finns även olika hjortdjur och en mängd fågelarter. Efter besöket återvänder vi till vårt hotell i Sigiriya/Habarana/Dambulla. (Frukost ingår)

Dag 5. Sigiriya/Habarana/Dambulla – Matale (Matale Spice Plantation) – Kandy (City tour)

När vi har ätit frukost är det dags att checka ut från hotellet och resan fortsätter till privatägda Matale Spice Plantation, en plats full av spännande dofter. Kryddor har sedan länge varit en viktig exportvara för Sri Lanka. Kryddor odlas på Sri Lanka mestadels i privata trädgårdar och förädlas i små hemindustrier. De används inte bara till smaksättning i mat utan man använder dem också i mediciner och kosmetika. I Matale Spice Plantation blandas dofterna av bland annat kanel, ingefära, chili, vanilj och kardemumma. Vi får här njuta av en traditionell srilankesisk curryrätt.

Senare på dagen når vi slutligen Kandy och beger oss ut på en liten rundtur. Vi promenerar runt i den lilla staden som omges av vatten och böljande gröna kullar och besöker här bland annat bazaaren, ett konst- och hantverkscenter och ett ädelstensmuseum. På kvällen får vi en inblick i den rika och vibrerande kulturen genom att se en lokal kulturshow med förtrollande musik och trummor. Vi körs sedan till vårt hotell där vi checkar in för övernattning. (Frukost ingår)

Dag 6. Kandy (tågresa) – Nuwara Eliya

Vi äter frukost på hotellet, checkar ut och tar tåget längs grönskande kullar till den tidigare brittiska kolonialorten Nuwara Eliya. Nuwara Eliya är, tack vare den slående vackra utsikten och bergsklimatet, en av de mest populära bergsorterna i Sri Lanka. Nuwara Eliya kan sägas vara hjärtat för teproduktionen i Sri Lanka. Sri Lankas högsta berg, Pidurutalagala, ligger i detta område. Vi spenderar natten på hotell i Nuwara Eliya. (Frukost ingår)

Dag 7. Nuwara Eliya – Ella – Udawalawe (Nationalpark - Udawalawe Elephant Transit Home)

Vi äter frukost på hotellet och fortsätter därefter mot den lugna och pittoreska bergsbyn Ella. Ella används ofta som bas för vandringsexpeditioner som ska bege sig ut i den omkringliggande landsbygden. Vi vandrar runt i natursköna byn och tar in allt det vackra, och kan bland annat prova den populära rätten ”roti” och njuta av den avslappnade atmosfären.

Därefter fortsätter vi till Udawalawe nationalpark. I jeep utforskar vi parken, som ska vara ett av de bästa ställena för att se elefanter i deras naturliga miljö. Vi håller även utkik efter andra djur som t.ex. vattenbuffel och sjakal. Vi ska även besök Udawalawe Elephant Transit Home, ett vilohem för skadade elefanter som hittats i området. Här kan de få vård och vila upp sig tills de blir starka nog att bege sig ut i det vilda igen. Det är en mäktig och oförglömlig syn när vi från avstånd får se dessa ståtliga elefanter när de matas, leker och umgås med varandra. Vi spenderar natten i Udawalawe. (Frukost ingår)

Dag 8. Udawalawe – Yala (safari)

Efter frukosten far vi vidare mot nationalparken Yala, där det finns ett mycket rikt djur- och växtliv. Med terrängbil utforskar vi den varierade naturen i den enorma parken, där vi har chans att få se bland annat srilankesiska elefanter, många fågelarter, sjakaler, björnar och leoparder. Här finns flest leoparder i förhållande till ytstorlek i hela världen. Parken är dessutom mycket viktig för bevarandet av bland annat den srilankesiska elefanten. Efter safarin checkar vi in på vårt hotell i Yala. (Frukost ingår)

Dag 9. Yala – Sinharaja (regnskogsreservat)

Efter frukost blir vi upphämtade av vår guide och fortsätter mot Sinharaja regnskogsreservat, som är det sista orörda regnskogsområdet i Sri Lanka. Med nederbörd på mellan 3000-6000 mm per år är Sinharaja en av de mest prunkande regnskogarna i världen. Denna regnskog står med på Unescos världsarvslista och innefattar en enormt variationsrik flora och fauna, de flesta arter specifika för Sri Lanka. Här finns chans att se bland annat strimhalsmanguster, fjärilar och reptiler. Man upptäcker även regelbundet leopardspår i den bördiga vegetationen. Håll utkik! (Frukost ingår)

Dag 10. Sinharaja – Waskaduwa/Wadduwa

Efter frukost blir vi upphämtade av vår guide och fortsätter till Waskaduwa/Wadduwa som ligger vid kusten på södra Sri Lanka där vi avslutar resan med några härliga dagar sol & bad och vi kan i lugn och ro smälta alla intryck från resan. Väl framme checkar vi in på vårt hotell och har sedan resten av dagen på egen hand. (Frukost ingår)

Dag 11-12. Waskaduwa/Wadduwa (Sol & bad)

Dessa dagar spenderas på egen hand. (Frukost ingår alla dagar)

Dag 13. Waskaduwa/Wadduwa – Colombo – Skandinavien

Efter frukost är det dags att lämna detta fantastiska land och vi får transfer till flygplatsen i Colombo för vidare hemfärd till Skandinavien. (Frukost ingår)

Tillval

Enkelrum

Kan bokas mot tillägg.

Andra utflykter

Även andra utflykter som inte ingår i programmet kan förbokas.

Avbeställningsskydd

Kan köpas till vid bokning och kostar 6% utav resans totalpris.

Extra dagar sol & bad

Denna resa kan förlängas med extra dagar med sol & bad. För mer information, vänligen kontakta oss.

Det finns inga hotell kopplade till denna resa just nu.

Det finns inga filmer kopplade hit just nu.

Begär offert