Våra kunders egna reseberättelser

 

Vi jobbar ständigt med att utveckla vår kvalitet för att du som resenär skall få en fantastisk reseupplevelse och komma hem med en massa härliga minnen.
 
Här kan du ta del av våra resenärers egna erfarenheter och låta dig inspireras av deras reseberättelser. I listan nedan kan du välja det land som du är intresserad av.

Slutbetyg ***** av fem möjliga

Helga,
Eftersom vi är mycket positiva till resan, planeringen och organisationen svarar jag gärna.
 
1. Kan Ni tänka Er att resa med oss igen? Om inte - varför?
Vi kan definitivt tänka oss att resa med Orientresor igen.
 
2. Kan Ni tänka Er att rekommendera oss till vänner och familj? Om inte - varför?
Vi rekommenderar Orientresor till alla som har intresse.
 
3. Vad tycker Ni att vi kan förbättra?
Egentligen ingenting. 
 
Vi blev på resan dit uppgraderade till Business och kunde halvligga och var därför inte uttröttade när vi kom fram.
Hemresan tog 28 timmar från Agonda till Arlanda p.g.a. två byten och lång väntetid i Mumbai.  Men det är nog oundvikligt eftersom indiskt flyg ofta är försenat och man inte kan riskera att missa nästa plan.  Men tröttande.  Man behöver minst en dags vila vid hemkomsten.
 
Resan från Jaipur gick inte i tid p.g.a. dimma i Delhi.  Vi missade anslutningen till Varanasi, men fick åka med nästa flyg tre timmar senare. Helt OK.  Men om vi bokats att ta det senare planet till Varansi hade vi fått stanna över natten i Delhi och den korta vistelsen i Varansi hade då blivit meningslös.   Bra att boka så att reservflyg ligger nära i tid ( kanske omedvetet planerat från Orientresors sida men bra att tänka på).
 
Jag har skrivit en personlig reseberättelse på cirka tolv A4 men den är personlig.
 
Delhi: utmärkt guide. Som kunnigt berättade och besvarade frågor . Interaktiv, begåvad person. Bra program.
 
Ramgard:  Mycket bra bilförare. Intressant resa genom halvöken. Blandad byggnadsstandard men flera helt nya , stora, fina skolbyggnader med nya skolbussar parkerade och barn i rena skoluniformer och skolväska på ryggen.  Framtidens Indien!Påminner om de stora läroverksbyggena i Sverige kring 1900, tron på utbildning och bildning. Ramgard intensiv upplevelse av rik stad på väg mot ruinstadium. Bra, intressant hotell.
 
Samode- lunch:  Fantastiskt vackert, rikt, men smakfullt palats.  Stor sevärdhet.
 
Jaipur-Samode Haveli:  Stort vackert palats.  Vi fick bo i unik svit (90 kvm!) från 1700-talet med väggar och tak helt täckta av miniatyrmålningar.  Unikt, vackert.  Kan ha berott på att Ingela är författare och f.d. kulturchef på DN. 
Kunnig guide, pensionerad akademiker, som föreläste och inte tålde frågor eller avbrott av okunniga elever.  ”I´ll come to that mam!” Så småningom fick han respekt för att vi ( Ingela) kunde en hel del och vi fick ett intressant  samtal och bra betyg från honom. ” You are well educated, mam!”  Han gav givetvis en mycket kunnig guidning, långt utöver vad guider brukar kunna göra.
 
Varanasi ( Benares) .   Mycket stark upplevelse, estetiskt och existentiellt. 
Myllret i stadskärnan, fattigdom och blandning av olika människor.
Fasaderna mot Ganges, Soluppgången, människomyllret, båtarna. 
Livets teater på alla ”gats”, trapporna ner mot vattnet. Barn som spelar kricket med tennisboll som far iväg in bland likbränderna, kvinnor och män som tvättar lakan, Religiöst motiverade bad, försäljare. öppna pissoarer, kor, hundar, tiggare, heliga män, mer eller mindre kommersiella, präster, religiösa ceremonier, turister som för det mesta är allvarliga och respektfulla. 
Försäljning av ved och svepningar samt sandelträ för luktens skull.  Problem med att få elden att ta sig i grova trägrenar.  
Ingen gråt och ingen tydlig klagan.  Passage till nästa stadium.
 
Bra hotel invid Ganges och bra guide som gjorde sitt jobb, men inte hade särskild kunskap.  På det lilla museet vid Buddatemplet träffade vi hans far och bror.  Alla arbetade som guider.
 
Resa till Goa via Delhi. Bil till Agonda.  Allt perfekt ordnat.
SITA , er indiska partner ordnade allt  perfekt.
 
Slutbetyg  ***** av fem möjliga.
 
Grattis
 
Magnus Lind

Vi har haft det jättebra! Vi fick se en tiger vilket var det bästa med hela resan!

Hej, 
Vi har haft det jättebra! Vi fick se en tiger vilket var det bästa med hela resan! En fantastiskt häftig syn. Alla byggnader vi besökte bar väldigt fina och all mat var god. 
Hotellet i Agra var inte lika fint och fräscht som de andra, så där hade vi hellre valt ett annat hotell i efterhand.
Alla guider och chaufförer har varit toppen och alla resor har gått som smort. 
Vi skulle kunna tänka oss att åka med er igen och rekommendera er till andra. Det ni kan förbättra med denna resa är att boka flyget från Goa till Sverige, inte goa till Mumbai till Delhi till Amsterdam till Stockholm. Om ni hade sökt Goa till Stockholm hade vi nog bara behövt mellanlanda 1 gång, inte 3. 
Vänliga hälsningar 
Paulin Hasslöf 

Om vi planerar en ny resa till Afrika så återkommer vi gärna till dig!

Hej Helga,
Vill bara berätta att vi är väl hemkomna efter vår fantastiska resa till Sydafrika. Allt har varit mycket bra! Vår guide på plats i Kapstaden, Abe, var mycket, mycket bra!! Han hade ett stort historie kunnande som vi hade mycket glädje av och var dessutom en mycket vänlig person med mycket humor. Passade oss perfekt. 
Table Bay hotell var toppen med fantastik service och det bästa läget. Safarin med Jocks Lodge var en total upplevelse. Guiden var super och Lodgen var mycket smakfull med rätt känsla.
Allt har fungerat perfekt och upplägget med början i Kapstaden med omgivningar och Safari på slutet var strålande.
Vi vill tacka för att allt har varit välorganiserat och för att vi alltid fått snabba svar på våra frågor från dig.
Om vi planerar en ny resa till Afrika så återkommer vi gärna till dig!
Ha det bra så länge!
Vänliga hälsningar
Louise

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61