Våra kunders egna reseberättelser

 

Vi jobbar ständigt med att utveckla vår kvalitet för att du som resenär skall få en fantastisk reseupplevelse och komma hem med en massa härliga minnen.
 
Här kan du ta del av våra resenärers egna erfarenheter och låta dig inspireras av deras reseberättelser. I listan nedan kan du välja det land som du är intresserad av.

Tack för en trevligt genomförd resa

Hej,
 
Tack för en trevligt genomförd resa.
 
Vi är mycket nöjda överlag med resan!
 
Första programdagen var det strul med vårt bagage. Vi hade ej fått vetskap innan att vi skulle lämna bagaget och bara ta en mindre väska med oss så vi fick invänta en extra bil som skulle ta med bagaget.
Då på guidens förslag bytte vi dag så åkte på ökensafari ist. För Petra. Det blev sedan mycket bättre arrangemang.
 
När vi redan var i  Petra så underlättade det att gå in i staden och därefter resa till Aqaba igen.
Hotell i Petra var trevligt men hade lite slitna rum-någon fick ett rum för rökare. Men helt OK för en natt. Bra frukost och trevlig service minded personal.
 
Hotellet i Aqaba var fräscht och bra rum. Där hade vi emellertid en kontrovers med personalen vid ankomst då de inte lät oss ta med våra taxfree varor in på hotellrummet. Det löstes genom civil olydnad men trötta resenärer som gått upp 04.30 blir inte glada…..
 
När vi återkom för nästa natt i Aqaba uppstod inte samma svårigheter. Bra att resebyrån inför nästa researrangemang upplyser resenärer om detta då det blir en konflikt. Vi är inte vana vid detta och att de påstår sig röntga våra väskor.
 
Besök vid domstol och lunch med advokat var en fullträff. Det var mycket intressant och alla mottog oss med varm generositet. Även pressen var där. Tyvärr kunde vi inte hitta i tidningen bild och text på oss men kanske kommer fram senare?
 
Luncherna som ingick var på lite väl turistliknande ställen. Kände till och med igen någon från planet ner… om vi hade fått bestämma så hade vi hellre ätit på det ställe där vi utgick ifrån vid ökensafarin. Så exotiskt och trevligt.
 
Hemresan var bättre än utresan trots att en resenärs bagage kom fram en dag senare.
 
Kommer vi att återkomma med fler arrangemang!
Med vänlig hälsning
 
Monica Behm

Detta var en resa som vi kommer att bära med oss i livet

Resa till Indien 2016-11-01 – 14
 Här kommer en lite redogörelse för en resa som vi genomförde i början av november 2016 till Indien. Resan planerades först att bara göra ett besök i Mumbai då min sambo, Camilla är född där men aldrig varit på besök. Efter att kollat runt på olika researrangörer så tog vi kontakt med Orientenresor i Växjö. Där ställde vi frågan om man kan välja resmål och sträckning och fick svaret att de skräddarsyr resan efter vårt önskemål. 
Vårt huvudmål var ändå Mumbai och ett försök att hitta barnhemmet som min Camilla bott på men när man ändå åker så långt så var det intressant att försöka få in några fler platser att besöka.
Vi förslog att börja resan i Delhi och besöka några kända platser där för att sedan fortsätta till Agra för att se på Taj Mahal. Efter dessa besök så var planen att fortsätta till Mumbai och barnhemmet och sedan avsluta resan i södra delen av Indien, i Kerala-området.
 
Vi fick ett bra förslag av Orientenresor som vi bestämde oss för. Orientenresor hjälpte även till med att ta kontakt med barnhemmet, vilket vi uppskattade väldigt mycket.
Biljetter och övrig administration fungerade fint och övrig information fick vi via e-post. 
 
Vi blev mottagna av representanter, som var agenten i Indien på varje flygplats och fick ett fint mottagande. Vi blev transporterade till hotellen av chaufför tillsammans med agenten. Vid de utflykter som var planerade så kom samma chaufför och hämtade oss, ibland tillsammans med guiden och någon gång hämtades guiden på vägen. Samtliga guider var mycket duktiga på att visa och berätta så de är vi speciellt nöjda med. En särskild eloge ska vår guide i Mumbai ha därför att hon hjälpte oss mycket med information om barnhemmet och även under vistelsen där. Vi fick reda på att hon hade en utbildning som hanterade dessa situationer med föräldralösa barn i området. Detta var mycket värdefullt och ett bra val av guide. Våra chaufförer ska även de ha en eloge då de tog oss fram i den indiska trafiken. Bra gjort!
 
Sammantaget var denna resa en livsupplevelse som vi kan rekommendera andra att göra. Orientenresor, tycker vi, har varit fantastiska och planerat denna resa enligt våra önskemål. När vi åker till Indien nästa gång så kommer vi att vända oss till Orientenresor igen och hoppas då att ni kommer nvända som agent i Indien. 
Detta var en resa som vi kommer att bära med oss i livet.
 
Med vänliga hälsningar
Camilla och Bruno

Denna resa kommer vi att alltid ha med oss

Hej,
Sänder en hälsning från ett varmt o soligt Indien. Allt har fungerat bra hittills och vi vill redan tacka för en fantastisk bra planerad resa med trevliga och kunniga guider. Tack vare den fantasiska guiden så fann Camilla det hon sökte. Nu har vi några dagar kvar i Kovalam och vi njuter i solen. Denna resa kommer vi att alltid ha med oss. 
Hälsningar
C&B

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65