Våra kunders egna reseberättelser

 

Vi jobbar ständigt med att utveckla vår kvalitet för att du som resenär skall få en fantastisk reseupplevelse och komma hem med en massa härliga minnen.
 
Här kan du ta del av våra resenärers egna erfarenheter och låta dig inspireras av deras reseberättelser. I listan nedan kan du välja det land som du är intresserad av.

MAGISKT, FANATSTISKT, STRÅLANDE!

Så skulle man kunna beskriva vår resa med tre ord!
Allt från det att vi blev mötta av den fina limousinen på flygplatsen till det vi blev avlämnade på samma ställe.
Representanten var mån om att allt skulle fungera och chauffören var verkligen duktig.
Det enda vi kan klaga på är att guiden i Jarash var mer intresserad av sin telefon än av oss, trots tillsägelse. Vi fick dock den information vi ville ha.
I allt övrigt var resan fantastisk, fina hotell, duktiga guider och sagolika sevärdheter.
Ja vi vill gärna åka tillbaka igen för att visa våra vänner och våra barn vad de missat!
2,5 mils promenad med total höjdskillnad på 1 km över 12 timmar i Petra var inte bara magiskt. Det var den mest spännande  kulturupplevelsen  i hela vårt liv, bara Petra och Petra by night var värt resan flera gångar om!
 
Många hälsningar
och stort tack!
GOTT NYTT ÅR.
Charlotte och Björn

Vi känt oss mycket trygga och omhändertagna under hela resan

Hej!
 
Jag och min bror kom hem igår kväll från Egypten, efter en spännande resa. 
Vi har haft det väldigt bra, och vi är mycket nöjda. 
 
Hotell, kryssningen, guider och mottagande har varit bra och vi har sett allt vi önskat och lite till. 
 
Det var bara två små saker som fick fixas under resan: 
-Dricksen. Då varken jag eller min bror rest så mycket är vi ovana, men vi följde dina nya riktlinjer och då fungerade det bra.
-Lite för hektiskt schema, men det har vi ju själva bokat! Dock var guider och arrangörer där nere tillmötesgående och vi kunde ta bort en del utflykter så vi kunde vila lite. 
 
Jag kan ärligt säga att vi känt oss mycket trygga och omhändertagna under hela resan. Det fanns alltid en person som tog hand om oss, och alla biljetter och resor fram och tillbaka har varit väl planerade. Jag vet inte riktigt hur du fick till den här resan med allt som inkluderats för bara 20.000 kr! Men vi är som sagt mycket nöjda och kommer rekommendera Orientenresor till alla som är intresserade av att åka till Egypten och andra liknande resor framöver :)
 
God jul och gott nytt år!
Vänliga hälsningar
/Micke

Vi hade en alldeles utmärkt resa till Burma!

Hej
Vi tycker att vi hade en alldeles utmärkt resa!  Det allra mesta fungerade mycket väl, både inför och under resan.
Vi skulle mycket väl kunna tänka oss att anlita er igen liksom att föreslå er till andra.
En reseberättelse har vi inte hunnit sätta ihop men väl några kommentarer.
 
- Inför resan fick vi snabbt svar på alla våra frågor.
- Programmet innehöll en god blandning av olika sevärdheter, dagligt liv, hantverk och olika transportmedel.
- Vi är mycket glada över att ha en ledig dag vid ankomsten till Yangon och ganska många lediga timmar sista dagen i Yangon.
 
Guiderna såg till att vi fick se det allra mesta av det som stod i programmet. 
De gjorde ibland ändringar i vilken ordning eller vilken dag vi gjorde vad.
De kommenterade ofta när de gjorde förändringen och gav också förklaring till varför. Allt detta tyckte vi var bra.
I Monywa skulle vi ha haft en helt ledig dag. Guiden ändrade till två lediga eftermiddagar istället. Det blev mycket bättre.
 
Guiderna var öppna för att göra anpassningar för att tillgodose våra önskemål och intresseområden. Om de såg något som kunde vara av intresse, t.ex brudpar eller risskörd, så visade de oss alltid på det och gav oss gott om tid för fotografering.
 
Vi tycker att det var helt rätt beslut för oss att ha olika guider. De var olika, hade olika infallsvinklar och olika språkförmåga. Alla fyra var trevliga och hjälpsamma. Speciellt den andra var mycket engagerad och medryckande. De två första hade vi längst tid. De talade OK engelska. Den tredje guiden borde vi inte ha haft. Hon var för grön och hennes engelska höll inte tillräckligt god klass.
Den fjärde guidens engelska var bra. Passade våra öron absolut bäst. Dessutom kunnig. Mer generell information om landet och levnadsvillkor gavs på fråga. Men det var inte alltid tydligt om svaren avsåg en region eller hela landet. Detta gällde faktiskt även svar som avsåg traditioner. De olika guiderna gav olika svar och det visade sig att det skilde sig åt mellan områden i landet. Med endast en guide är det inte säkert att vi förstått detta.
 
Eftersom vi bara var två så kunde vi stanna så länge som vi önskade, vilket kunde vara både längre och kortare, än ursprungligen planerat.
 
Inför resan blev det strul med visumansökan.
Vi hade helt klart för oss att ni skulle söka visum åt oss, för detta behövde ni en kopia på passet 1 månad i förväg, och att vi skulle betala extra för det. 
Så helt plötsligt skulle vi söka själva och det var mycket bråttom. Skulle helst skickas på dagen, rekommenderat. Med två nytagna foton, pengar i EUR i kuvertet och ifylld visumansökan. Så både fotoautomat, växlingskontor och posten skulle fixas mycket snabbt. 
 
Dricks är något som vi alltid tycker är lite problematiskt. I informationen från er stod ingenting om dricks till chauffören vilket skapade lite bryderi för oss.
 
Boendet var genomgående bra. I efterskott kom vi på att vi inte sagt att vi gärna bor så att det inte är nödvändigt att äta middag på hotellet. I de flesta fall gick det enkelt att ta sig till andra matställen utan att behöva åka taxi. Så det fick inga direkta konsekvenser att vi glömt. Men det kan vara något att tänka på.
 
Vi var i svalare trakter med guide två , därför skulle vi ha kunnat hoppa över Kalew och försökt hinna med sevärdheterna där på en dag och hunnit till Inle för övernattning där. Inte för att utöka antalet nätter i Inle utan för att ha fått en natt till i Ngapali. Vi har inte räknat timmarna för att se om det skulle ha fungerat.
 
Mycket var mycket bra med hotellet i Ngapali Beach. Rummet var utmärkt, låg jättebra. Stranden härlig. Vattnet likaså. Frukosten bra. Låg nära restauranger på stranden. Men…
När vi anlände möttes vi av en representant från hotellet och vi gick ut. Fordonet var inte där utan vi placerades på en bänk att vänta. Så småningom kom fordonet och vi satte oss och väntade i det istället. Total väntetid 45 minuter. Enda kommentar ’No problem’.
Dagen före transporten från hotellet frågade vi efter tidpunkt för avfärd. Svar:09.30.  På avfärdsdagen klockan 09 ringde telefonen och vi blev informerade om att vi skulle åka genast. På fråga varför var svaret ’för att flyget är en timma försenat’. Vilket det också var.
Dessutom fick vi byta rum första kvällen då luftkonditioneringen inte fungerade.
 
Det fungerade alltid utmärkt när vi blev mötta och avlämnade på flyg osv. Guiden stod alltid där, hjälpte alltid till med incheckningar och utcheckningar.
Vi hade inte lagt märke till att den lokala reseorganisationen hette Grand Lotus Tours så det var tur att de skrivit våra namn på skylten i ankomsthallen.
 
Sista gången när vi kom till Yangon så var något annorlunda. Det verkade som om man inte riktigt var förberedd på vad som skulle ske med oss denna dag. I programmet stod t.ex att vi skulle gå på två museer och det blev en längre diskussion mellan guiden och kontoret om entréavgiften ingick eller ej. Det var också nu som förvirringen uppstod kring när flyget till Bangkok skulle avgå. Guiden meddelade när vi skulle hämtas påföljande dag inför avresan. De hade en gammal avresetid. Eftersom vi, från en tidigare resa, har tråkiga erfarenheter av förvirring med avresetider så kändes detta inte bra. Det var mycket skönt att ni kunde konfirmera avresetiden. Och att ni tog er tid att kontrollera den två gånger. 
Det blev bra. Vi fick en god del av dagen i Yangon, hämtningen fungerade utmärkt och flyget gick när vi trodde.
 
Hälsningar
från två nöjda resenärer
Cecilia och Ulla

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65