Våra kunders egna reseberättelser

 

Vi jobbar ständigt med att utveckla vår kvalitet för att du som resenär skall få en fantastisk reseupplevelse och komma hem med en massa härliga minnen.
 
Här kan du ta del av våra resenärers egna erfarenheter och låta dig inspireras av deras reseberättelser. I listan nedan kan du välja det land som du är intresserad av.

Vi tycker resan varit en succé!

Hej
 
Vi har nu varit på resa med er på Nilenkryssning. Vi har bott på Sonesta i Luxor, haft MR. Hussein som vår personlige guide samt rest med Royal Pricess. Vi tycker resan varit en succé. Allt har fungerat bra! Maten ombord var bra. Vi fick lyxhytt längst förut.
 
Guiden var bra.
 
Ett par randanmärkningar. Myggor förekommer i Assuan. Rekommendation om myggspray är bra. Aedes egyptivus kan sprida Dengue feber och West Nile feber är inte ovanligt. Planet sprayades på väg till Köpenhamn mot mosquitos. Vi har flera myggbett. Jag är läkare och borde ha förutsett detta. Kommer inte ihåg att det var något problem vid vår förra Nilen kryss.
 
Betr. Resan hem var det stressigt i Cairo. Inga skyltar om terminal 2 endast om int. Departures vilket gör att man lätt hannarfel och itidsnöd. Sparsamt med skärmar om connecting flights.
Men som sagt helhetsomdömetär mycketpositivt.
 
Hälsningar
Elsy och Thomas

Vi är mycket nöjda med hela resan!

Hej Helga,
 
Mycket riktigt, vi har nu varit hemma några dagar efter vår resa till Marocko. Sammanfattningsvis kan jag säga att vi är mycket nöjda med hela resan. Vi tror att vi fått uppleva den kanske mest intressanta delen av Marocko om man är ute efter ett genuint folkliv och fantastiska naturscenerier. Dessutom många gamla byggnader i form av ruiner som påminner om "hur det var förr i tiden". 
 
Förra gången vi var i Marocko 1976 bodde vi i Marakech vilket jag antar att det är det mest kända stället bland svenska marockoresenärer. Det var förstås väldigt spännande. Vi gjorde då också en biltur över höga Atlas till Ouarzazate vilket också var en stor upplevelse. Man kan emellertid säga att redan då så var turismen i Marakech väldigt utvecklad vilket såsom i många andra länder på jorden hade medfört att man som turist hela tiden var utsatt för ett starkt tryck från försäljare och liknade som klättrade på oss. Dessutom förekom mindre trevliga incidenter i form av att västerländska kvinnor som min fru blev utsatta för diverse tafsande när vi åkte buss ock liknande.
 
Den resan som vi köpte av er planerade jag för att undvika de mest utsatta platserna samt att återigen få uppleva ett "exotiskt" Marocko trots att 42 år passerat. Dessutom trodde jag att klimatet söder om Atlasbergen skulle vara mera lämpligt i senare delen av november. Allt detta visade sig stämma bra. Bortsett från de två första dagarna hade vi utmärkt väder hela tiden. På slutet tom ganska varmt. Av de platser som vi besökte tyckte vi särskilt mycket om vägen från Soussedalen till Draadalen samt hela Draadalen inklusive M´Hamid vid vägens ände ute i öknen. Fantastiska naturscenerier och ett kultur- och folkliv som kändes ganska exotiskt för att bara vara en kort sträcka från Europa. Jag vill också säga att alla mina farhågor om vägarna i Marocko visade sig vara överdrivna. Det går förstås att åka ut på underlag som kräver fyrhjulsdrift men vi hade inga problem med att nå ditt vi ville genom att köra på asfalterade vägar som i allmänhet höll god standard. Man får dock vara mycket försiktig i trafiken eftersom trafikvett inte ännu är uppfunnet i landet. Att köra i mörkret vilket vi gjorde när vi kom första kvällen kan jag inte rekommendera. Rätt som det var dök det upp cyklister fotgängare eller åsnor utan vare sig lyse eller reflexer på vägen. Folk som vi mötte var utan undantag mycket vänliga. Inget påträngande beteende med avsikt att sälja eller på annat sätt utöva påtryckningar. Min franska är inte helt lysande men vi upplevde hela tiden en välvillig attityd som gjorde det möjligt att kommunicera. Slutsats: en mycket rekommendabel tur om man liksom vi uppskattar natur och kultur men tycker att storstäder kan vara lite jobbiga i längden.
 
Om den hotellbokning som vi köpte genom er vill jag säga att jag är mycket nöjd. Prismässigt kan jag inte jämföra med vad det hade kostat om jag hade bokat själv genom booking.com eller liknande men det känns som paketet som helhet var prisvärt. I stort sett fungerade det hela väl så vi behövde aldrig kontakta representanten för den lokala resebyrån. De enda undantagen var att i Dar Qamar i Zagora var vi inbokade under namnet Fredholm och i Icht fanns vi överhuvudtaget inte med i hotellets något kluddiga handskrivna liggare för bokningar. Inget av dessa orsakade problem eftersom det fanns rum åt oss och någon Fredholm dök aldrig upp. Standarden på hotellen var i stora drag den som jag syftade på i mitt första brev till dig. Några var dessutom extremt trevliga.
 
Min bedömning av hotellen är följande:
 
Jardin des epiches i Taroudannt: Oerhört charmigt med ett trevlig fransk värdpar. Bra mat fast ingen lyx. Rummet trevlig med god standard. Mycket bra ställe om man har egen bil. Kanske opraktiskt om man reser med allmänna färdmedel eftersom man hamnar 2 km utanför stan. Kan varmt rekommenderas.
 
Le Safran i Taliouine: Hotellet ser präktigt ut på bild men är i verkligheten tämligen enkelt. Lite som när vi var unga och reste som backpackers. Stan är ju liten så jag förstår att det kanske inte finns något bättre alternativ här. Hur som helst vi bodde bara en natt där. Vädret var dessutom dåligt den dagen vilket medförde att temperaturen inomhus var så låg att folk satt  matsalen iklädda täckjacka och mössa. Maten var av enklaste slag men ätbar. Man kan väl säga att det blev en genuin marockansk upplevelse men inte något som vi rekommenderar.
 
Dar Qamar i Agdz: Peak experience! Hotellet drivs av en fransk familj så det är kanske lite fusk om man vill uppleva Marocko men de har verkligen skapat något som man inte glömmer. Hotellet är som en riad mitt i ett kvarter av soltorkade lerhus med lokal befolkning. Man nalkas via en smal lerig gränd som gör att man tror att man kört fel. Genom en liten dörr i en lertegelmur kommer man in i något som liknar en arabisk trädgård omgiven låga byggnader som är byggda med traditionell utformning och material. Det hela känns väldigt äkta. Rummet var av god standard. Maten var bra. Bör absolut upplevas.
 
Dar Sofian i Zagora: Här var det marockanska ägare med en trevlig värdinna. Byggnaden har man utformat mer eller mindre som ett litet marockanskt palats inklusive en gård med ambitiös trädgårdsanläggning och pool. Rummet var av god standard. Maten var hyfsat bra för att vara i Marocko men kanske inte riktigt upp till de två förgående franskägda hotellen. Totalupplevelsen var mycket bra. Rekommenderas.
 
Bab Rimal i Foum Zguid: Hotellet med marockansk regim presenterar sig som "hotel de luxe" vilket nog måste anses som en aning överdrivet. Det hela är enkelt uppbyggt med rummen i separata små hus. Hotellområdet är lite slarvigt skött jämfört med de föregående hotellen. Personalen var artig och trevliga men inte så personliga som på förgående ställen. Rummet var av god standard. Maten var bra för att vara i Marocko, kanske den bästa efter de två föregående franska hotellen. Ett helt ok ställe att övernatta en natt. Omgivningarna är sådana att det räcker med ett kort besök här.
 
Dar Infiane i Tata: Återigen ett hotell med franska ägare. Hotellet är inrymt i ett gammalt stenhus med borgliknande utseende. Förmodligen den mest genuina byggnaden som vi bodde i. Mycket charmig. Enda nackdelen var en grym stentrappa som måste forceras för att nå i i hotellet där det också var gott om trappor med extrem steghöjd. Inte så bra för min fru som har problem med sådant men vi fixade detta med viss ansträngning. Rummet var av god standard. Personalen och ägarna var trevliga. Maten var enkel men bra. Kan rekommenderas om man är fullt kapabel att gå i trappor.
 
Borg ??? i Icht: Ett enkelt Marockanskt hotell beläget mitt på landsbygden nära den lilla byn Icht. Lite samma känsla som Bab Rimal. En aning slarvigt men ändå ganska trevligt. Personalen var vänliga. Rummet var av god standard i ett litet separat hus. Maten var helt ok för att vara i Marocko. Hotellet duger bra för övernattning en natt.
 
Palm Oasis i Guelmime: Här lämnade vi definitivt den hittillsvarande hotellstilen dvs mer eller mindre små ställen med guesthousekänsla och ofta personligt bemötande. Vi tyckte ändå att det var en skön känsla kliva in i denna stora hotellanläggning som ligger på behörigt avstånd från den bullriga staden. En verklig oas att vila ut i. Rummet var av internationell god standard med egen balkong. Klart bäst hittills. Hotellet ger intryck att vara lyxigt men efter en tid märker man att trots att rummet är av hög standard och den kringbyggda gården med en stor pool är imponerande så hade vi hamnat i den vanliga turistvärlden. Personalen var artig men ganska oengagerad. Maten var av låg standard även fast menyn med tre rätter lät imponerande när man först läste den. Till råga på allt serverade man samma middagsmeny tredje kvällen som vi fått den första kvällen (suck). Dessutom hade man ingen vinlista men vi lyckade ändå få fram vin utan att dessförinnan tagit del av vad det var för något. Slutsats: ett korrekt turisthotell med behaglig miljö men dålig restaurang. Helt ok för att övernatta en natt men inte i min smak för att stanna 3 nätter som vi gjorde.
 
Hotell Idou i Tiznit: Ännu ett stort hotell i traditionell turiststil. Liksom föregående en mäktig känsla att kliva in i. Artig personal. Imponerande byggnad. Rum med god standard men inte så bra som föregående. Maten helt ok men inget minne för livet. Enda hotellet där vi inte kunde köpa vin. Hotellets läge är dess största fördel. Mitt  stan. Lätt att hitta och parkera bilen. Bara ett par hundra meters gångavstånd till medinan med allt sitt liv. Jag tycker därför att jag kan rekommendera detta hotell trots att stilen kanske inte är mitt ideal.
 
Mitt slutomdöme blir att jag fortfarande tror att det var rätt att kontakta er för att finna bra hotellbokningar. Jag kan absolut rekommendera andra att göra samma sak. Möjligen skulle det ha vart en fördel om jag hade kommit lite tidigare med min plan. Då hade vi haft mera möjlighet att diskutera detaljer som jag anmärkt på härovan. Vi har i våra unga liv varit resenärer som rest omkring i världen på enklaste vis med målet att komma billigt undan med mesta möjliga upplevelser. Nu är vi ganska gamla och ställer betydligt större krav på bekvämlighet. Därför tror jag att det mycket väl kan bli aktuellt att använda era tjänster en annan gång om vi planerar en resa till den del av världen som ni känner till och har lokala kontakter i. Under vår resa mötte vi inte en enda svensk turist. Kanske dags att lura några svenskar till att resa i Marocko söder om höga Atlas?
 
Hälsningar och tack för ett bra samarbete
 
Pär G

Det här är andra gången vi anlitat er och vi är lika nöjda!

Hej,
 
Det här är andra gången vi anlitat er och vi är lika nöjda.
Resan motsvarade våra förväntningar på alla sätt. Bra hotell, arrangemang och trevliga duktiga guider. Vi kommer att anlita Er igen och kan rekommendera er till andra (före andra researrangörer). Kan faktisk inte komma på ngt som ni kan göra bättre.
 
Mvh
Gunnar och Sandra

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65